кунг фу уин чун,джийт кун до, тай дзи чуан,шаолин чуан.кунфу винг чун,шаолин цюан,тай чи чуан,тренировки по бойни изкуства,капоейра,ушу,школа за източни бойни изкуства

English languageБългарски език
Сюангуей на ЧИ Енеджи ФЕСТ 10-11.10.2018
« Назад

ЧИ Енерджи ФЕСТ - Енергизирай се!

 

 

Заповядайте на Чи Енерджи Фест в София. Фестивалът е посветен на практики за култивиране и управление на енергията Чи, която според китайската култура, е жизнената сила, протичаща в нас и около нас, и от нейния баланс зависи нашата хармония.
Ще бъдат представени лекции и открити практически уроци по тай чи (тай дзи), чи гонг (ци гун) и китайски енергиен масаж.
Целта на Чи Енерджи фест е да запознае хората с тези древни практики, които могат да им помогнат да преодолеят ежедневния стрес в динамичната градска среда и да живеят по-здравословно, да им демонстрира как се практикуват, както и да създаде пространство за обмен на идеи и практически опит между занимаващите се с традиционни и нови практики в тази област.
Входът е свободен!

Кунфу център "Сюангуей" е организация, създадена за изучаване и изследване в областта на бойните изкуства - предимно китайски, добили популярност с наименованието кунг-фу /или ушу/, но също така и японски, корейски, филипински, американски, бразилски и др. системи за борба, със или без използването на оръжие.

Вижте какво казва Валери Иванов основател на центъра: "Бойните изкуства отдавна не са свързвани само с азиатски произход и никога не са били само такива. Още повече те никога не са били само „бойни” – използвани във война или в битка. Практикуването им традиционно е свързвано с усъвършенстване на тялото и духа, с овладяване на енергията за тяхното развитие. На изток наричат тази енергия „ци” или „чи” /„ки”/ и поддържат разбирането, че тя изгражда всичко около и вътре в нас. Тази енергия изпълва и се проявява във всичко, което съществува и ни се случва. Така наречените днес „бойни изкуства” са един от традиционните начини за обучение във възприемането, разбирането и практическото използване на тази енергия.

Конфликтът, противопоставянето или изначалното „неудобство”, което изпитваме още от самото си раждане е нещо, с което се сблъскваме всяка секунда от нашия живот, независимо дали осъзнаваме това или не. Ние сме „принудени” от съществуването си да се учим и то в движение. Енергията и взаимодействието с нея става на базата на принципи и по начин, който изследваме за да можем да използваме възможностите, които ни предоставя света по подходящ и съответен начин.

Имаме на разположение постоянната и достъпна за всички възможност да се учим от енергията и да си служим с нея."

Повече за центъра можете да видите тук: www.xuangui.com

видео

кунг фу уин чун,джийт кун до, тай дзи чуан,шаолин чуан.кунфу винг чун,шаолин цюан,тай чи чуан,тренировки по бойни изкуства,капоейра,ушу,школа за източни бойни изкуства

^