кунг фу уин чун,джийт кун до, тай дзи чуан,шаолин чуан.кунфу винг чун,шаолин цюан,тай чи чуан,тренировки по бойни изкуства,капоейра,ушу,школа за източни бойни изкуства

English languageБългарски език
Ревю за семинар по JKD 20-21.03.2016 с ГМ Йорданов
« Назад

На 20-21.02.2016г. в гр. София се проведе инструкторски семинар по Джийт Кун До под ръководството на грандмайстор Любомир Йорданов.

На форума взеха участие 30 практикуващи от групите от: Белград, София, Плевен, Русе, Казанлък и Пловдив.

Двата дена участиците усилено работиха в диапазоните:

  • FMA /Doce Pares Eskrima, Eskrido & Filipino Kali/
  • Boxing, Thai & Kick boxing, Savate
  • Grappling & Stick grappling
  • Trapping

 

Семинарът започна с минута мълчание в памет на сюприм грандмайстор Какой Канете /1919-2016г./, който е личен учител на ГМ Любомир Йорданов и легенда в света на бойните изкуства.

Методът на ГМ Йорданов при градиране в процеса на обучение протича с висока физическа интензивност и съревнователно-игрови характер, което дава възможност техниките да бъдат първо научени и постепенно приложени в динамична среда. Стратегическите принципи на двубоя, умело съчетани и облечени в тактическите ходове на конкретните техники, илюстрираха целия процес на водене на битка и методологията за преподаването й.

Участниците откриваха постоянно нови области за развиване от пълноценния образ на съвършения боец, разкрити от ГМ Йорданов по време на семинара.

Двата дена минаха под мотото, че не съществува грешно и правилно, а работещо и не работещо за конкретния човек. Този начин на реалистично подхождане към практиката е стимул да не подражаваме сляпо в практиката на големите учители, защото не притежаваме техния опит, а да се придържаме към работещите в момента за нас тактики и конкретните им техники. Това, което можем да се стремим да вземем, са принципите на битка, стратегическото мислене и подходи и светогледа, като адаптираме техниките за нашата физика и възможности. Казано просто - да направим каквото ни е по възможностите, придържайки се към водещите идеали.

В края на семинара се проведоха тестове в системата на 5-те рунда в Джийт Кун До, въведена от ГМ Ричард Бустило:

- първи рунд се прави по правилата на класическия бокс;

- вторият рунд се играе по правилника на тай бокса;

- трети рунд се провежда с фул контакт с палки;

- четвърти рунд е граплинг в диапазона на борбата

- и петият последен рунд е микс от останалите четири;

Семинарът завърши с разбор на двата дена и връчване на сертификати за участие.

кунг фу уин чун,джийт кун до, тай дзи чуан,шаолин чуан.кунфу винг чун,шаолин цюан,тай чи чуан,тренировки по бойни изкуства,капоейра,ушу,школа за източни бойни изкуства

^