кунг фу уин чун,джийт кун до, тай дзи чуан,шаолин чуан.кунфу винг чун,шаолин цюан,тай чи чуан,тренировки по бойни изкуства,капоейра,ушу,школа за източни бойни изкуства

English languageБългарски език
Лаошъ Валери Иванов със статия на международна конференция
« Назад

                                                         ТРЕТА МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ

Пътят на коприната

Организирана от Институт Конфуций, София

и

Институт за Глобална история към Пекинския университет за чужди езици

София, България, 04-05 Юни, 2015

 

На 04-05.06.2015г. Лаошъ Валери Иванов участва в Третата международна научна конференция „Пътят на коприната“ в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Мероприятието се организира от Институт Конфуций - София към СУ „Св.Климент Охридски” и Институт за глобална история към Пекински университет за чужди езици.

На межународното събитие присъстваха: ректорът на СУ проф. дин Иван Илчев, директорът на Центъра по източни езици и култури към СУ проф. дфн Александър Федотов, временно управляващият посолството на Китайската Народна Република в България Дзя Ли, преподаватели, студенти и гости.

Конференцията мина под надслов „ Названието на древния междуконтинентален път, свързващ Азия, Европа и Африка, символ на богатия културен обмен между Изтока и Запада“. Широкият спектър от теми в китаистиката и изтокознанието, включени в конференцията, обхваща: език и литература, духовните традиции, философия и култура на Китай, историческо и културно наследство, китайско съвременно и древно изкуство и др.

Лаошъ Валери Иванов представи статията си на тема: ”Размисли в търсене на „неназовимото” бойно изкуство”.

Дълбоките прозрения и опит в теорията и практиката на източните бойни изкуства, философия и мистицизъм на Лаошъ Иванов докосват и променят разбирането на слушателите за тези специфични и мистични, поради своята неразбраност, теми. Комбинацията на опита, срещнал умелия изказ, формира пълноценно разбиране дори и у непосветените в тези области хора. Статията няма за цел да потвърди общо наложени мнения, а да провокира читателите, разкривайки значението на скрития смисъл на познатите идеи по темата. Обикновено научните статии се развиват след сериозни научни изследвания от академични светила в теорията. В този случай теорията от широкообхватните многогодишни научни изследвания са в симбиоза с дълбок експериментален и аналитичен опит от практиката. Лаошъ Валери Иванов намира начин да направи тази симбиоза достояние на широката публика и да обясни скритите страни на тази сложна тематика.

 

кунг фу уин чун,джийт кун до, тай дзи чуан,шаолин чуан.кунфу винг чун,шаолин цюан,тай чи чуан,тренировки по бойни изкуства,капоейра,ушу,школа за източни бойни изкуства

^