кунг фу уин чун,джийт кун до, тай дзи чуан,шаолин чуан.кунфу винг чун,шаолин цюан,тай чи чуан,тренировки по бойни изкуства,капоейра,ушу,школа за източни бойни изкуства

English languageБългарски език
Граплинг семинар с ГМ Любомир Йорданов
« Назад

Граплинг семинар с ГМ Любомир Йорданов

на 30.10.2014г

Увжаеми приятели Кунфу център „Сюангуей” има удоволствието да Ви покани на еднодневен граплинг семинар с ГМ Любомир Йорданов.

Директор и главен инструктор на Международния институт по бойни изкуства и специални тактики (IMASTI), ГМ Любомир Йорданов е носител на 8 дан черен колан и е представител на IMB Academy на ГМ Ричард Бустильо, както и на Досе Парес Световна Федерация на СГМ Какой Кенйете. Учил при легенди на граплинга като Какой Какой /8 дан по Джудо и Джуджуцу и 6-дан Айкидо/, Гокор Чивичиян и Джийн ЛеБел, Ричард Бустильо, Дан Иносанто, братята Грейси, Братята Мачадо, Лари Хартцел, Рик Фей, Йоринага Накамура, Кас Магда и др., ГМ Л. Йорданов е новаторът донесъл в средата на 80-те години на 20 век граплинга и ММА в България.

Граплингът произведе истински бум след 2000г. поради престижното състезание по NO-GI граплинг  на ADCC (Abu Dhabi Combat Club) „Submission Wrestling World Championship”, което води началото си от Абу Даби и се провежда веднъж на всеки две години в различни държави.

Граплинг е събирателно бойно направление, работи в близкия диапазон и боя на земя. Той използва техники, методи и подходи от западната класическа и свободна борба, японското джудо, руското самбо, китайското чин-на, бразилско джу-джуцу, филипинска борба, шуто-рестлинг и други изкуства, работещи в тази дистанция. Освен хвърляния, събаряния, ключове и задушавания, в граплинг се използват и удари с ръце, глава, лакти, колена и др. на всички дистанции (включително и на земята). Има няколко основни положения, от които се стартира в тренировъчния процес: работа в изправено положение, работа в партер, работа на земята.

Освен различните видове борба, в граплинг се изучава и адекватно противодействие срещу удрящи, ритащи и комбинирани техники, което обогатява уменията на практикуващите без да влиза в противоречие с тяхната основна практика, като освен това разширява идеята за неограничеността на боя.

Тема: Граплинг

Време на провеждане: 30.10.2014г./четвъртък/ от 18.00ч. до 22.00ч.

Място на провеждане: гр.София, кв. Иван Вазов

Такса:

-      за активно и пасивно участващи:60 лв.

-      за членове на КФЦ „Сюангуей” - обърнете се към Божидар Станчев;

Записване: на e-mail: bostex@abv.bg,

                           GSM: 0898/ 761 809 – Божидар Станчев

Предварителното записване е задължително, поради ограничеността на местата за участие!

кунг фу уин чун,джийт кун до, тай дзи чуан,шаолин чуан.кунфу винг чун,шаолин цюан,тай чи чуан,тренировки по бойни изкуства,капоейра,ушу,школа за източни бойни изкуства

^