кунг фу уин чун,джийт кун до, тай дзи чуан,шаолин чуан.кунфу винг чун,шаолин цюан,тай чи чуан,тренировки по бойни изкуства,капоейра,ушу,школа за източни бойни изкуства

English languageБългарски език
hb Nino Bernardo в „Шоуто на Слави“ след семинар в София
« Назад

На 17 и 18 Декември 2011г. НИНО БЕРНАРДО проведе в София поредния си семинар по покана на Божидар Станчев от Кунфу Център”Сюангуей”. Целта на уъркшопа бе разкриване на стратегиите и техниките при практикуване на любимата  уин чун техника на Брус Ли  - „лепкави ръце”.

 

Уин чун лепкави ръце се изучават самостоятелно или в съчетание с други стилове. Ако практикувате други бойни изкуства, лепкави ръце Ви дават и обогатяват с качества, без да влизат в разрез с Вашата основна практика.

hb Нино Бернардо въвежда научния метод за преподаване и обяснява практиката в бойните изкуства през погледа на физик, механик, инженер и архитект без да пропуска мистиката и същността на древността.

 

Въпреки своите 65 години, той кипи от енергия и оригинални идеи. Семинарите му са много забавни, пълни с вицове и интересни истории, а най-голямо удоволствие на присъстващите доставя способността му да ги поднасе като актьорски етюди.

 

hb Нино Бернардо е учител по бойни изкуства с китайски, филипински и испански корени,  който преподава уин чун от 41 години (ученик е на Уонг Шун Льонг - пряк продължител на традицията и школата на великия Ип Ман).

 

hb Нино Бернардо е космополитна личност - джазмен, майстор на китарата,  който говори  перфектно 6 езика,  хореограф на филмови бойни сцени, сценарист и режисьор на тв реклами за световни марки, преподавател по уин чун кун фу на известни актьори и музиканти, специалисти от военни структури и полицията.

Бил е наставник и учител на проблемни тийнейджъри в национална програма на Великобритания. Откривател е на спорта Сокърбол, по който има проведени състезания. Обаятелна и ерудирана личност, в чиято компания усмивките не слизат от лицата на околните.  Обикаля света, преподавайки на учениците си от: Италия, Франция, САЩ, Швеция, България, Испания, Великобритания, Сингапур, Малайзия, Австрия и Унгария.

 

На 03.01.2012г. hb Нино Бернардо гостува на „Шоуто на Слави“  където представи пред широката аудитория на предаването концепциите си за Уин Чун: ... „Аз не бия хора. Интересното за това бойно изкуство е, че изучаваме начина, по който се държим. Не знам за всички останали, но за себе си – когато аз се ядосам ставам много глупав, а когато съм уплашен – ставам опасен. Така че, когато съм уплашен и същевременно гневен – ставам един опасен идиот. Но какво се случва, ако аз съм опасен идиот и имам нужните познания как да наранявам хора? Имаме проблем. Аз поглеждам на тази система по следния начин – като система, която помага при управлението на гнева. Това е една игра, която играеш.”

За краткото време, което има всяко тв предаване, минало неусетно hb Бернардо показа, че се чувства у дома си във всяко едно шоу – той демонстрира уменията си на музикант, като свири на укулеле /миниатюрна хавайска китара с четири струни/ както, естествено и майсторството си в метода „Лепкави ръце”, където партньор му бе Божидар Станчев от кунфу център „Сюангуей”. Самият Слави бе дотолкова респектиран от личността и обаянието на Нино Бернардо, че изненадващо извади иззад кулисите друга малка китара (този път 5 струнна – т.нар. „гитарро), изработена от известен испански лютиер и я подари на майстора с най-искрени чувства. Публиката много хареса непринудените шеги, които си разменяха двамата и начина по който Нино Бернардо освежи „Шоуто на Слави”.

 

използвана е статия от  сайта на „Шоуто на Слави”

https://www.slavishow.com/index.php?cat=1&mid=25&id=17481

кунг фу уин чун,джийт кун до, тай дзи чуан,шаолин чуан.кунфу винг чун,шаолин цюан,тай чи чуан,тренировки по бойни изкуства,капоейра,ушу,школа за източни бойни изкуства

^