кунг фу уин чун,джийт кун до, тай дзи чуан,шаолин чуан.кунфу винг чун,шаолин цюан,тай чи чуан,тренировки по бойни изкуства,капоейра,ушу,школа за източни бойни изкуства

English languageБългарски език
Курс по оцеляване за деца 2011
« Назад

Партньорите от "Рефлип" и "Сюангуей" /Божидар Станчев/ на пресконференция, София Прес

Сдружение с обществено полезна дейност "Рефлип" и Кунфу център "Сюангуей" в съвместна инициатива обучават деца. Курсът е за деца и тинейджъри в райони с повишен риск от наводнения и включва техники за самозащита и оцеляване.

На пресконференция на 29.03.2011г. бяха представени пред медиите и обществеността целите на проекта:

Превенция - получаване на знания, умения и практически опит при децата, които са приложими при наводнения и инциденти от подобен характер. Превенция на застрахователни събития.

Техники за оцеляване в реки, водоеми и в ежедневието.

Възпитание, екологично мислене и укрепване на здравето чрез спорт.

Оказване на първа долекарска помощ.

Провеждане на системни курсове и практики

 

Целева група

 Да се обучават всички желаещи и най-вече живеещите в рискови зони, застрашени от наводнения, без ограничения за пол, възраст, етнос. Основен приоритет са децата.

• Да се насърчават хора и най-вече деца в неравностойно положение. Също така инвалиди и всички, които са способни да приемат информацията.

• Да се ангажират и родителите заедно с децата в събития, свързани с проекта.

Пилотните два курса са през месец Април в гр.Кресна и гр.Симитли, в които ще вземат участие децата от двата града заедно с родители и учители от местните училища.

 

кунг фу уин чун,джийт кун до, тай дзи чуан,шаолин чуан.кунфу винг чун,шаолин цюан,тай чи чуан,тренировки по бойни изкуства,капоейра,ушу,школа за източни бойни изкуства

^