кунг фу уин чун,джийт кун до, тай дзи чуан,шаолин чуан.кунфу винг чун,шаолин цюан,тай чи чуан,тренировки по бойни изкуства,капоейра,ушу,школа за източни бойни изкуства

English languageБългарски език
Сифу Любомир Йорданов проведе Семинар по Арнис, Ескрима и Кали
« Назад

Сифу Любомир Йорданов

проведе

Семинар по Арнис, Ескрима и Кали

по покана на Кунфу център "Сюангуей"

 

На 27-28.11.2010г. в София се проведе поредният семинар под ръководството на сифу Любомир Йорданов. На традиционната среща на бойните изкуства взеха участие над 40 души от 7 клуба в страната и чужбина. Мероприяието бе отразено от няколко медии, в това число БГНЕС, sport.dir.bg, znam.li, съпроводено от клипове за събитието.

 

Две събития белязаха Семинара и оставиха отпечатък:


- обявяването на сифу Любомир Йорданов за: „Valuable Martial Arts Instructor Award” от Cacoy Doce Pares World Federation

 

- и провъзгласяването му за „Почетен член” на Кунфу Център „Сюангуей”

През първия ден плавният преход и систематиката в обучението дадоха възможност на новите хора да навлязат бързо и още в началото семинарът набра темпо. Започна се с двойни оръжия /sinawali/, като от базовите техники се премина към довършване и обезвреждане. Плавното преминаване към една пръчка /solo baston/ очерта рамките на работата с нож /baraw/.

Подходите и методите на работа с нож бяха илюстрирани с техниките на празната ръка, като по този паралел създаде пълнота в разбирането при практиката. Илюстрирането на работата на ножа през останалите дистанции и оръжия /празна ръка, две пръчки и единична палка / не остави капка съмнение за концепциите на работа със и срещу нож.

Вторият ден, след надграждане в системата, се стигна до методи за обезвреждане на нож с гола ръка /mano mano/  и нож срещу нож /mano y daga/.

Семинарът завърши с традиционната обща снимка на участниците и с големите благодарности, отправени от членовете на Кунфу център "Сюангуей" към сифу Йорданов и - не на последно място, към неговия помощник и активен сътрудник в работата – Стефан Тончев.

 

 

Божидар Станчев -  организатор на събитието заяви:

 „Методът на преподаване на сифу Любо Йорданов в комбинация с големия му опит във Филипинските бойни изкуства дава възможност и на хора, които изобщо не са ги практикували, но се интересуват от собствената си безопастност, да получат практични решения от типа "стъпка по стъпка" в различни ситуации. Това ни дава увереност, че семинарът е бил полезен за всички участници, не само за ежедневната им практика, но и за живота им като цяло”.

кунг фу уин чун,джийт кун до, тай дзи чуан,шаолин чуан.кунфу винг чун,шаолин цюан,тай чи чуан,тренировки по бойни изкуства,капоейра,ушу,школа за източни бойни изкуства

^