кунг фу уин чун,джийт кун до, тай дзи чуан,шаолин чуан.кунфу винг чун,шаолин цюан,тай чи чуан,тренировки по бойни изкуства,капоейра,ушу,школа за източни бойни изкуства

English languageБългарски език
Семинар по Арнис, Ескрима и Кали 6-7.03.2010г
« Назад
Сифу Любомир Йорданов
проведе
Семинар по Арнис, Ескрима и Кали
по покана на Кунфу център "Сюангуей"

На 6-7.03.2010г. в София се проведе поредният семинар под ръководството на сифу Любомир Йорданов. На станалата вече традиционна сбирка на бойните изкуства присъстваха практикуващи от страната, Швеция и Украйна, което я превърна в международно събитие.
Семинарите със сифу Йорданов са реабилитиране на старата традиция на IMASTY за провеждане на регулярни срещи за хората от средите на бойните изкуства и за тези, които се интересуват от собствената си сигурност и безопасност.
Филипинските бойни изкуства /ФБИ/ са съхранили в приложна степен уменията на древните войни, което обръща прожекторите към тях и ги прави притегателен център за мнозина. Подходите и методите, които се ползват, лишени от излишна показност и церемоналност ги правят практични и достъпни за практикуващи различни бойни практики. Методът на преподаване дава възможност и на хора, които не са практикували изобщо бойни изкуства, но се интересуват от собствената си безопастност, да получат практични решения от типа "стъпка по стъпка" в различни ситуации.
ФБИ дават възможност да бъдат практикувани, както като основна практика или съпътстващо бойно изкуство, така и като такова за развитие и откриване на възможностите на собствения стил на практикуващия.

Първия ден семинарът стартира към 13.30 ч. с основните подходи за атака с палка и комбинации от атакуващи техники на принципа на поточността и празните квадранти, освободени от противника.
С плавен преход за напредналите и с вкарването на начинаещите в кондиция се премина към основната тема на семинара - защитен арсенал с обезоръжаване, събаряне до земята и контролиране. Обхванаха се множество техники от "панатукан" /бокс с голи ръце/ до думог дистанция /събаряния и хвърляния/ срещу пръчка и голи ръце.
Вторият ден стартира със синавали /практика с две оръжия/.
Сифу Йорданов, като експерт по сигурността изнесе и кратка лекция за "Неизбежната отбрана", законовата уредба у нас, тълкуване, практически насоки за прилагането, както и неправилното тълкувание на закона. Полезността на лекцията беше както за практикуващите бойни изкуства, така и за тези, които се интересуват от собствената си безопасност. Беше разяснена и дефинирана "неизбежната отбрана", нейните предели и бяха разгледани типови ситуации от практиката, разликата между отбрана и самоотбрана.
Преминаването на дистанция за нож, атаки, защити и обезвреждането до земя ни върна на основната тема на семинара, погледната през погледа на хладните оръжия.
Неусетно, като всяко приятно прекрано събитие, часовете излетяха като миг и дойде време да си пожелаем до нови срещи.
Благодаря на сифу Любомир Йорданов за прекрасния семинар, за желанието и търпението, с което разяснаваше и демонстрираше на всички желаещи, на Стефан Тончев за помощта при асистирането, както и на всички присъстващи, без които събитието не би било възможно.

Зам. Председател КФЦ "Сюангуей"
Божидар Станчев

За снимки от събитието:
Клип от събитието:

кунг фу уин чун,джийт кун до, тай дзи чуан,шаолин чуан.кунфу винг чун,шаолин цюан,тай чи чуан,тренировки по бойни изкуства,капоейра,ушу,школа за източни бойни изкуства

^