кунг фу уин чун,джийт кун до, тай дзи чуан,шаолин чуан.кунфу винг чун,шаолин цюан,тай чи чуан,тренировки по бойни изкуства,капоейра,ушу,школа за източни бойни изкуства

English languageБългарски език
Капоейра Уъркшоп, Сюангуей-Лута Негра,Апр. 2010г.
« Назад

CAPOEIRA WORKSHOP

16, 17 and 18 th. April 2010

Sofia, Bulgaria

 

 

Тридневен семинар с:

 

Contra-Mestre Vulcão

www.interaçâo.nl

  

Associação Capoeira Interaçâo, работи в Европа от 1996 г. Групата е базирана в Холандия, Белгия, Португалия и Бразилия. Под ръководството и с вдъхновението на Geovane da Silva (Vulcão), групата има около 450 члена. Contra-Mestre Vulcão, роден 1970 г. и започва своята история като капоейрист в Ресифе, Пернамбуко - историческия град в североизточна Бразилия. Забележителните майстори на капоейра в този град са допринесли много за оформянето на наскоро признатия за Contra-Mestre - Vulcao. Името на групата, буквално: „Капоейра Интеграция”, изразява възможностите, които се разкриват пред капоейра да разчупи границите и ограниченията в общуването между хората. В съвременната история на капоейра, и в развитието и след 60-те години на 20 в. се откроява  съществена разлика в играта и музиката на две направления: Капоейра Ангола и Капоейра Режионал. Независимо от израстването на всеки капоейрист, изследването на играта преминава през отношението на отделната личност към тези стилове и е важен аспект в изучаването на капоейра.
Associação
Capoeira Interaçâo участва също и в различни социални проекти. Чрез интерактивния си характер, капоейра предлага възможността хора от различни социални групи и прослойки, с различни качества и способности да намерят в практикуването на капоейра нов начин за справяне с предизвикателствата и проблемите в техния живот. От 1998 г. съвместно с Община Хенк, Белгия, се организират и провеждат уроци по капоейра, насочени към подпомагане на младите хора с неравностойно положение и недостатъчно добри социални умения. Част от тази програма са две събития, спонсорирани от ЕС, едното от които е голям международен фестивал в Бразилия, проведен през 2001 г. В реализирането на тези проекти вземат участие капоейристи от Белгия, Холандия, Перу, Венецуела и Бразилия. От скоро в в гр. Ресифе, Бразилия се провеждат уроци по капоейра за хора с ментални увреждания, както и с деца от улицата.

 

 

Profesor Marmotta

www.liberdade.nl

  

Marquinhos Marmotta (Marcus Vinicius Carvalho), e роден 1964 г във Форталеза, Бразилия, лидер на групата Capoeira Liberdade. Той започва да се занимава с капоейра през 1983 г., като играе с приятели на улицата. След като посещава уроци по капоейра в местното читалище, той започва сериозно да тренира с първия си учител Araminho, който тогава е част от групата Capoeira Abada. След като Araminho започва да преподава капоейра в Холандия, Marquinhos идва с него за да му помага. През 1998 г. Marquinhos започва да преподава капоейра в Делфт, като през 2000 година около него се формира групата Capoeira Liberdade. След няколко години през 2003 г. е проведено и първото официално batizado на групата.

Capoeira Liberdade е отворена за всички заинтересовани, но много от членовете учат в Техническия университет в Делфт. Групата поддържа добри отношения с университета и редовно участва в мероприятия организирани от университета. Marquinhos смята, че капоейра е много важна за младите хора в Делфт. В града вече има много възможности за спорт, но отношението към капоейра е специално, защото тя не е само спорт, но и начин на живот. Капоейра е и начин за интегриране на различните култури и насърчаване на способността им да съществуват заедно. Тя непосредствено и типично по бразилски създава възможности различни хора да контактуват и да се разбират по между си.


ПРОГРАМА:

 

16 април 2010 /петък/          - посрещане и настаняване на гостите

            18.00 – 21.00 ч.         - първа тренировка по капоейра и рода

за откриване на семинара

17 април 2010 /събота/       

            12.30 – 15.30 ч.         - капоейра І част /две тренировки с кратка почивка и рода/

            16.00 – 19.00 ч.         - капоейра ІІ част /две тренировки с кратка почивка и рода/

 

            22.00 ч. - ......            - клубно парти с бразилска музика и танци

/мястото ще бъде уточнено допълнително/

18 април 2010 /неделя/

            12.30 – 15.30 ч.         - макулеле, самба джи рода и др. бразилска музика и танци

/два урока с кратка почивка/

            16.00 – 18.00 ч.         - капоейра тренировка и рода

за закриване на семинара

 

Място на провеждане:      София, ж.к. Иван Вазов

ул. Димитър Манов 18

47 СОУ „Христо Данов”

 

Забележка!   При значителен брой участници е възможна промяна,

която ще бъде отразена своевременно!

 

Такси за участие:

 

За целия семинар:

80 лв. /40 EUR/

70 лв. при записване и плащане до 30 март 2010 г.

65 лв. за пътуващи от други градове на страната,

при предварително записване и плащане на място

 

За един ден 40 лв. /20 EUR/

За два дни 70 лв. /35 EUR/

 

Забележка!   В таксата за участие не е включен вход за вечерното парти

на 17 април 2010 /събота/

 

кунг фу уин чун,джийт кун до, тай дзи чуан,шаолин чуан.кунфу винг чун,шаолин цюан,тай чи чуан,тренировки по бойни изкуства,капоейра,ушу,школа за източни бойни изкуства

^