English languageБългарски език
Instructors

Валери Иванов е на 43 години; "Метално куче" според Китайския календар; образование – юрист, професия – адвокат при Софийска адвокатска колегия.

С бойни изкуства се занимава от 1984 г., а от 1989 г. практикува китайски бойни изкуства – кунфу, ушу.

От 1991 г. е помощник инструктор в Школа за китайски бойни изкуства Клуб „Багатур” – Джит кун до /Джунфан кунфу/. Учителят му Адриан Недялков /починал 1992 г./ и председател на Клуб „Багатур” е официален делегат на Учредителната конференция на Международната федерация по УШУ в Пекин 1991 г. призната от МОК.

От 1991 г. практикува Тайдзи цюан – на фамилия Ян, Чън и У в школа „Зелен дракон” /Цин Лун/ с ръководител Красимир Димитров /Китаеца/ - Експерт по китайски бойни изкуства - починал ноември 2012 г.

От 1992 г. става инструктор, а от 1994 г. е старши инструктор на „Цин Лун” Практикува: Тайдзи цюан, Уин чун куен, Шаолин цюан, Син и цюан

От 1995 г. е един от основателите на Кунфу център „Сюангуей”. Първоначално Центърът съществува като част от структурата на „Цин Лун”, а от 1997 г. има самостоятелна регистрация.

Като инструктор на „Цин Лун”, Валери Иванов е заместник председател на Българската федерация по УШУ, Съучредител и заместник председател на Българска федерация по китайски бойни изкуства и култура за годините на тяхното председателство от Красимир Димитров /Китаеца/. Съдия на организираните национални квалификации, състезания и турнири. Водещ на множество обучения и семинари на национално ниво. Оттегля се от тези длъжности след излизането на Кунфу център „Сюангуей” от организациите по състезателно УШУ през 2001 – 2002 г.

 Понастоящем Валери Иванов е уважаван учител по бойни изкуства, старши инструктор и ръководител на Кунфу център „Сюангуей”, негов председател и представляващ сдружението, преподава активно Тай дзи цюан.

^