кунг фу уин чун,джийт кун до, тай дзи чуан,шаолин чуан.кунфу винг чун,шаолин цюан,тай чи чуан,тренировки по бойни изкуства,капоейра,ушу,школа за източни бойни изкуства

English languageБългарски език
Манастирът Шаолин гостува в България
« Назад

На 29.11.2017г. в зала „Петте съвършенства“ в гр.София се проведе обучение по Шаолин цюен (少林寺拳).

Преподавател бе главният учител на Манастира Шаолин Европа (歐洲少林寺) Ши Хънг И (释恒義), който гостува по покана на лаошъ Валери Иванов (老師) от Кунфу Център Сюангуей (玄龜功夫中心).

Тема на семинара бе да се представят основите на древното изкуство на шаолинските монаси, известно като Шаолин съ цюен фа (少林寺拳法) или в буквален превод „закон/канон за шаолинското боксиране“.

 

На урока, проведен при затворени врати специално за членовете на Кунфу център Сюангуей, практикуваха двадесет инструктури, помощник-инструктури и старши ученици от различните групи и направления в клуба.

Събитието започна с приветстие и встъпителни думи от лаошъ Валери Иванов от страна на Кунфу Център Сюангуей. От своя страна шъфу Ши Хънг И започна с будистки поздрав в духа на древните китайски войни-монаси.

Упражненията, които той показваше бяха физически смазващи, както подобава за манастира Шаолин (少林寺), но уникалността на учителя и вдъхновяващата практика заредиха присъстващите и придадоха традиционна атмосферата на събитието. Шъфу Ши Хънг И показа основите на Шаолинското Кунг фу/Кунфу (功夫), демонстрирайки завидни умения и едновременно с това дълбоко спокойствие дори в най-интензивните моменти.

Напътствията на шъфу Ши Хънг И относно практиката бяха изпълнени с мъдрост и практическо съдържание. Така малка часта от знанието на древните китайски монаси, преминало през поколенията, достигна до практикуващите от Кунфу Център Сюаунгуей. Техниките, дори и начални, бяха изключително трудни, поради широкоспектърните си детайли, изключителната строгост на системата и стриктността на учителя. Така се потвърди правилото, че не видът на техниката прави нейното качество, а нивото на изпълнение и броят на детайлите, които можеш на откриеш в нея.

С изключителна бързина и прецизност шъфу Ши Хънг И изпълняваше сложни техники и елементи от Шаолинското Кунфу (功夫少林寺). Неговите наставления показаха есенцията на Шаолинското бойно изкуство (少林寺),  което е практично и затова се превръща в начин на живот. Всеки един от принципите на обучение директно се прилага в практиката, а стремежът на учителя бе да покаже как учениците да го включат в ежедневието си.

Сърдечно благодарим на шъфу Ши Хънг И и с нетърпение очакваме да се видим отново.

Снимки от събитието може да видите тук:

Страница на Манастир Шаолин Европа (歐洲少林寺):

Клип от събитието:

Божидар Станчев

2017г.

кунг фу уин чун,джийт кун до, тай дзи чуан,шаолин чуан.кунфу винг чун,шаолин цюан,тай чи чуан,тренировки по бойни изкуства,капоейра,ушу,школа за източни бойни изкуства

^