кунг фу уин чун,джийт кун до, тай дзи чуан,шаолин чуан.кунфу винг чун,шаолин цюан,тай чи чуан,тренировки по бойни изкуства,капоейра,ушу,школа за източни бойни изкуства

English languageБългарски език
Годишна конференция по бойни изкуства 08-09.06.2019
« Назад

На 08 и 09 Май 2019г. в София в НСК, Център по борба „Диана“ (ул. „Пимен Зографски” № 37) ще се проведе международен семинар с трима от най-изтъкнатите учители по бойните изкуства в света - Карлос Мачадо, Чък Канйете и Любомир Йорданов. Тази международна среща е организирана от Международния Институт по бойни изкуства и специални тактики (IMASTI).

Карлос Мачадо е 8 дан коралов колан – най-високият възможен дан в света и е многократен  шампион на САЩ по бразилско джиу джицу. През 1998 г. се състезава със счупен крак в турнира ADCC (един от най-престижните за бразилско джиу джицу в света) и въпреки всичко взима наградата за най-бърз събмишън*! Роден в Рио де Жанейро, Бразилия и започнал да тренира от 4 годишна възраст, той е най-големият от петимата братя от известната фамилия Мачадо. Карлос е една от най-влиятелните фигури в общността на бразилското джиу джицу, благодарение на когото изкуството се е разпространило в САЩ. Днес преподава по целия свят, като много изтъкнати звезди на шоубизнеса и от средите на бойните изкуства са негови ученици, като например актьорите Чък Норис, Киану Рийвс, ММА бойците Травис Лутер, Стивън Уондърбой Томпсън, Рафаел Ловато Джуниър и др.

*вид техника в борбата за пълна победа над противника

 

Чък Канйете е с черен колан 10 степен и многократен шампион по Ескрима, Арнис и Ескридо, наричани общо Филипински бойни изкуства. Той е внук и официален продължител на традицията на легендарния и никога непобеден Филипински боец и учител по бойни изкуства - Какой Канйете. Започва да тренира на 9 годишна възраст, шампион в различни международни турнири по Ескрима и треньор на националния отбор на Филипините. Днес Чък пътува надлъж и шир по света, за да споделя опита и знанията си при боравенето с различни, много често екзотични за нас западните хора, оръжия.

Любомир Йорданов е грандмайстор в Джийн Кун До, 9-та степен черен колан по Какой Канете Досе Парес Ескрима и наследник на традицията на известния Брус Ли чрез учителя си Ричард Бустильо. Неговият най-голям принос в развитието на бойните изкуства е представянето и развитието на Джийт Кун До, Ескрима и Граплинг на Балканите.

Въпреки сериозността на всички тези бойни изкуства, събрани на едно място, методологията и на тримата майстори, всеки от тях светило в своя стил, допринася за ведрата и забавна обстановка. Атмосферата, която те създават, приобщава всички, от новите почитатели, никога не занимавали се с някой от стиловете до опитните бойци и практикуващи.

Джиу джицу е прекрасен начин човек да се разтовари психически от работната среда като се потопи в това приключение,  да си повиши тонуса чрез играта, да се позабавлява, докато тренира и изучава сериозните на вид и същност изкуства на древните войни, да позволи на детето в себе си да излезе и да го остави на воля да изпробва различните трикове и хватки в сигурна среда.

Обучението в Ескрима, от своя страна, включва боравенето с една и две палки, използването на мечове, саби и ножове и също е изключително приятен и забавен начин за разтоварване от стреса, развитие на физическата култура, и едновременно с това -  придобиване на умения за самозащита.

Семинарът е прекрасен начин да се започне с бойните изкуства леко и неусетно, с един вид летящ старт, като се докоснем до най-добрите. За тези пък, които са отдавна практикуващи, независимо от вида на бойните им изкуства, основният принос ще е обогатяване на знанията и разширяване на светогледа.  Поради прогресивните методи за споделяне на знанията и на тримата учители всичко това се случва по един много приятен и забавен начин.

Преживяване, което със сигурност си заслужава, за да се заредите с нови идеи, позитивизъм и тонус.

 

Божидар Станчев

2019г.

кунг фу уин чун,джийт кун до, тай дзи чуан,шаолин чуан.кунфу винг чун,шаолин цюан,тай чи чуан,тренировки по бойни изкуства,капоейра,ушу,школа за източни бойни изкуства

^